Break Time owners
Dobrodošli u našu obiteljsku tvrtku sa sjedištem u Hrvatskoj od 2015. godine!

NAŠA POVIJEST

Mi smo Mirela i Leonard, dvije rumunjska iseljenika koji su se zaljubili u Jadransko more i odlučili su ostaviti svoj stari veliki grad i učiniti Dalmaciju svojim domom.

Da nam je netko prije 7 godina rekao da ćemo u Splitu imati trgovinu nakita, pomislili bismo da su ludi. 2014. bila sam bivši BBC-jev radijski novinar, radila sam kao šef ureda i upravitelj komunikacija za žestokog rumunjskog člana Europskog parlamenta. Moj partner Leonard bio je programer nekretnina, gradeći zapanjujuće minimalističke vile u Bukureštu.

Ali nešto nam je nedostajalo iz života i mi smo točno znali što je to: stvarno smo, STVARNO željeli živjeti uz more. Točnije, voljeli smo dalmatinsku obalu Jadranskog mora, gdje bismo provodili svaki ljetni odmor.

Dakle, u listopadu 2015. napravili smo prekretnicu i preselili se u Split.

NAŠI POČETCI

U osnovi je tako nastao ručno izrađeni nakit Break Time ... iz naše ljubavi prema Jadranu, jedrenju i beskrajnim sunčanim ljetima.

Leonard je izrađivao nautičke narukvice iz hobija puno prije nego što smo se preselili ovamo, kad je bio previše pod stresom zbog vođenja svoje građevinske tvrtke u Bukureštu (ne baš najlakši posao).

Nakon našeg poteza, iako smo planirali iskoristiti njegovo iskustvo u razvoju nekretnina i nastaviti graditi vile ... dogodila se hrvatska birokracija i morali smo te planove staviti na čekanje.

Pa smo mislili da bismo trebali dati priliku njegovom hobiju. Nakon svega, bili smo u primorskom turističkom odredištu.

NAŠE PUTOVANJE

Imali smo poprilično putovanje u (gotovo) šest godina otkako smo u prosincu 2015. otvorili svoju prvu Break Time trgovinu u Trogirskoj 8, Split, - doslovno dva mjeseca nakon što smo se preselili u Hrvatsku, ne govoreći jezik i ne znajući manje od 10 ljudi ovdje.

Break Time shop in Split Croatia original souvenirs handmade

Uspjeh u ljetnoj sezoni 2015. iznenadio nas je. Jednog smo dana doslovno rasprodali sve narukvice koje je Leonard proizvodio dan ranije. Skupili smo se sljedeće zime i otvorili smo svoju drugu trgovinu na proljeće 2016., u Dubrovniku (fotografija dolje - nas dvoje kad smo pripremali našu dubrovačku trgovinu za otvaranje).

Ukratko, od 2017. do 2019. otvorili smo još četiri trgovine - dvije u Istri, prvi u Poreču ...

Break Time shop in Porec Istria

zatim jedan u Rovinju ...

Break Time souvenir shop in Rovinj Istria

pa drugi u Splitu ...

i jedan u centru Zagreba ...

Romanian expat entrepreneurs at the opening of their shop in Zagreb

Sve prodajući isključivo vlastitu marku nautičkih narukvica koje sve ručno izrađuje Leonard (da, svaku od njih!). Sretna vremena!

Happy tourists in Split, Croatia with their handmade souvenirs from Break Time nautical jewelry

Tada je svijet kakav smo poznavali transformirala pandemija Covid19, pa smo 2020. godine zatvorili sve osim naše početne trgovine Trogirska 8, u kojoj je i naš atelje - Lokacija trgovine.

Činjenica da smo uspjeli spasiti ovu trgovinu i preživjeti 2020. godinu kao mala turistički orijentirana tvrtka bilo je moguće samo zato što su nas naši nevjerojatni obožavatelji iz Hrvatske i cijelog svijeta nastavili podržavati kupnjom naših ručno izrađenih nautičkih narukvica, putem interneta i u -trgovini. Jako smo zahvalni.

Nešto više o nama i našem putovanju možete pročitati na Total Croatia News ovdje iliovdje.

NAŠ TIM

Ako nas posjetite u Splitu, naša nevjerojatna kolegica Paula - koja je bila s nama kroz dobra i loša vremena i totalno je dio naše obitelji - pomoći će vam da odaberete savršenu nautičku narukvicu Break Time za sebe ili kao poklon ili suvenir iz Hrvatske.

Ja (Mirela) i moj partner (Leonard) također smo tamo većinu vremena, budući da je naš atelier (u kojem Leonard i dalje izrađuje sve narukvice Break Time, sve samostalno) i moj ured su gore na mjestu trgovine.

Break Time designer Leonard in his atelier for handmade nautical bracelets split Croatia

Dakle, ako svratite u našu trgovinu prilikom posjeta Splitu i želite nas pozdraviti, rado ćemo vas upoznati! (Ja i Leonard smo potpuno cijepljeni i naravno, svo četvero nosimo masku u prodavaonici).

NAŠA ONLINE TRGOVINA

Vodootporan i izdržljiv, naš jedinstveni nakit nadahnut morem pažljivo izrađuje Leonard u Break Time Ateljeu & Outlet Trgovini u Trogirskoj 8 Split.

Pregledajte naš Kolekcije, odaberite ispravnu veličinu s našim jednostavnim za praćenje Vodič za veličinu i provjerite naše cool Graviranje po mjeri mogućnosti.

Svaka nautička narukvica dolazi zamotana u svoju slatku jutenu vrećicu, pa čini cool poklon za nečiji rođendan (ili bilo koji drugi radostan događaj). Mi također radimo veće i korporativne narudžbe.

U slučaju da ste izgubili vijak za narukvicu, ne brinite, možete naručiti zamjensku iglu.

NAŠ NAČIN DA VRAĆAMO

Pridružite se našoj kampanji #SaveMarineLife - dodajte gravuru morskih životinja na svoju narukvicu Break Time, a mi ćemo je donirati cijenu graviranje za Institut Plavi svijet u Hrvatskoj koji se bori za zaštitu morskog okoliša u Jadranskom moru.