O prijateljima i životu iseljenika u Hrvatskoj

About friends and life as expats in Croatia

Kao što neki od naših obožavatelja znaju, mi - dva partnera koji pokrećemo brend Break Time - smo Rumunji. U Hrvatsku smo se preselili prije godinu i pol, jer smo se zaljubili u nevjerojatnu jadransku obalu. I sa Splitom, koji je doista - kao što će vam požuriti reći svi domaći stanovnici i emigranti - najljepše mjesto na Zemlji.

A jedan od mnogih, mnogih razloga zbog kojih volimo živjeti ovdje, jesu ljudi. Bila je to premoćna senzacija kada su, nedugo nakon što smo otvorili Break Time shop u Splitu i Slobodna Dalmacija napisali članak o nama - mnogi su nam mještani došli u susret i poželjeli nam dobrodošlicu u Split. Sjećam se da je ušao jedan kapetan broda, dao nam svoju karticu i rekao da ga nazovemo ako nešto zatrebamo, jer je znao da ne mora biti lako započeti novi život na mjestu gdje ne govorite jezik i ne znate previše ljudi.. 

U manje od dvije godine upoznali smo puno ljudi i stekli nevjerojatna prijateljstva. S lokalnim stanovništvom i iseljenicima. Ali želim vam reći o jednom paru, koji nam je izuzetno drag: Patrick i Terry, dvojica Amerikanaca koji su - ukratko - posjetili Split i toliko ga voljeli da su se vratili kući, prodali kuću u SAD-u i preselili ovamo. A budući da su ovog tjedna slavili 25. godišnjicu, gomila nas je mislila da je potrebna zabava iznenađenja, tako da će se uvijek sjećati ovog posebnog dana:)

Iznenađenje je uspjelo! I plavaNarukvice Adriatica su darovi koje su dobili jedni za druge kako bi obilježili poseban trenutak:)